lunes, 11 de marzo de 2013

Llista de característiques que fan de la Chica del Portátil Pequeño una de les persones més especials del meu món.

1.- Té un somriure on hi cabem tots. Hi cap el món, els monis, el Xiroia, la Universitat, els nins,  les nines, el Llompart, la sister, Sants, la iaia, les historiadores de l'art,  i tota l'alegria i la tristesa d'un món compartit. I moltes altres coses que no hi caben aquí!
2.- Mira amb uns ulls grans, de nena petita, entre negres i marrons clars, en una barreja impossible de sol i lluna, de nit obscura i també d'aurora. 
3.- Quan està incòmoda, li piquen els peus. És adorable. 
4.- Ido això; és adorable. 
5.- Fa llistes de tot i per tot. A vegades no les escriu a un paper, però sempre les fa a la seva ment, i a vegades les transmet. 
6.- És petita i gran a la vegada. No ha perdut mai la dolçor de l'infant que mira com se mouen unes titelles, però també és capaç de veure a les pròpies titelles la infantesa ja (in)acabada. 
7.- Fa topless a la platja. Sempre, i no té en consideració el que els altres en pensen. És preciosa també a la platja, quan riu, perquè sempre es posa molt morena. 
8.- Per mi, és difícil fer-li una abraçada, però quan som capaç de fer-ho, estic contenta tot el dia. Perquè s'aferra d'una manera dolça no només a la pell, sinó també a la vida, als ulls, a la mirada. 
9.- Demana sempre "com estàs?"  abans d'explicar com està ella. I, encara que això me molesta, perquè jo vull saber com està, la fa també molt especial. 
10.- Llegeix aquest bloc, i diu que li agrada! 
11.- Té un cap ple d'idees, de ciència, de filosofia, de lògica, de psicologia, neurologia, Klimt, també d'Spinoza, d'acaronaments, de més somriures, de besades, de matemàtiques, d'amistat, d'amor i de cabells arrissats. 
12.- Les seves mans acaronen violins, guitarres, somnis, classes d'oient i també d'alumna. Però també tracta amb nins i nines que la tenen de monitora preferida. 
13.- Sap fer l'amor -de veres, no de sexe- amb una mirada. 
14.- És conscient de coses que ningú es planteja, però que tots sentim. Estima, però ho sap. 
15.- Té la capacitat de deixar de banda les llistes que ja no li serveixen. Els amors platònics tornen a ser platònics, o deixen de ser amors. 
16.- Riu sencera al meu costat, i al de molta més gent. No ho pot evitar, i fa la vida més bonica. 
17.- És. Existeix i no "problematitza" l'existència. Fa coses pels altres i s'ajuda a ella mateixa. Fa coses per ella mateixa i acaba fent-nos feliços a tots. 
18.- No la puc ficar sencera a una llista. 
19.- És poesia, ella, el seu nom, les seves mans. És cant, la seva veu, el seu nom -novament-, ella, el seu somriure, els seus cabells i els seus colors, que no falten.
20.- Als seus clotets es reflexa la bondat de la nina, i a la rectitud del seu nas la responsabilitat d'un adult.
21.- És preciosa.
22.- Se fa estimar. Me l'estim, molt. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario